• Beton in huis
  • Back

In deze categorie staan alle mogelijkheden van beton in huis. Hang boven de knop om een keuze te maken waar u extra informatie over wilt ontvangen.

1. Fundering bijkeuken

Onder grondwerk wordt ook het aanbrengen van verhardingen en funderingsmaterialen van een bijkeuken of aanbouw verstaan. Vaak als er op het oppervlakte gebouwd gaat worden, is er een fundering nodig, dit is zeker nodig bij een aanbouw. Dit biedt stevigheid aan het gebouw. Sterker nog, zonder een goede fundering mag een gebouw er niet eens komen. Over het soort fundering moet worden nagedacht. Vaak bestaat de fundering uit een constructie van grote betonnen palen die diep de grond in worden geslagen. Door deze heel diep de grond in te slaan, staat het huis of gebouw extra stevig en is het ook beter bestand tegen bepaalde weersomstandigheden. De fundering kan ook uit hout bestaan. Echter is dat een manier van funderen die je tegenwoordig niet meer zoveel ziet. Hout is sterk, maar blijft minder lang goed dan beton. Het hout wordt sneller broos en heeft kans om te gaan rotten. Door die rotting en broosheid kan een huis gaan verzakken. Het kost veel geld om dit weer te laten herstellen.

2. Terras en betonklinkers

Er zijn verschillende materialen om een terras aan te leggen. Zo heb je de houten vlonder. Een houten vlonder heeft een warme en natuurlijke uitstraling. Wel moet je er rekening mee houden dat hout glad kan worden als het geregend heeft. Ook moet je hout om de zoveel jaar van een nieuw likje verf voorzien als je wilt voorkomen dat het gaat rotten. Voor een stoere en industriƫle look, kan je ook een terras van beton aan laten leggen. Dit is heel onderhoudsvriendelijk en stevig. Ideaal als je een groot terras wilt maken. De meer voorkomende stenen die voor terrassen gebruikt worden zijn kinderkopjes (kasseien) of klinkers. Deze soorten zijn er in allerlei formaten, kleuren en materialen. Zo zijn kleiklinkers heel stevig en duurzaam. Betonklinkers hebben een wat minder warme uitstraling, maar die zijn wel makkelijk te schilderen in warme tinten. Bovendien zijn betonklinkers goedkoper.

3. Schutting van beton

De schutting kan je ook een strakke uitstraling geven door te kiezen voor een modern design van hardhout bijvoorbeeld. Ook kan er gekozen worden voor echt helemaal iets anders en wordt er een schutting van beton of steen gemaakt. Wat dan een mooi effect geeft, is als je er dan contrasterende tuinmeubelen bij zet. Zoals witte meubels of metalen banken met witte kussens erop. Dit geeft vaak een strakke look en het heeft iets luxueus. Een andere manier om contrast aan te brengen, is om een veldje met gras te (laten) leggen. Met gras kan je gemakkelijk een strak ontwerp vormen en ook wat groen tonen in de tuin.

4. Vloerverwarming i.c.m. betonnen vloer

Bij betonnen vloeren kun je denken aan sterke vloeren die je niet snel stuk krijgt. Dat is echter niet het geval in combinatie met vloerverwarming. Het probleem zijn de temperatuurschommelingen die het beton stuk kunnen krijgen. Een plotseling hoge temperatuur kan er voor zorgen dat het beton gaat scheuren. Deze kun je daarna echter niet zo snel weer repareren. Lees verder over vloerverwarming met betonvloer voor meer details.