Naast dat er vele voordelen zijn aan de aanschaf van een betonnen aanrechtblad voor in uw keuken, kleven er helaas ook enkele nadelen aan. Voordat u besluit over te gaan tot de aanschaf van een betonnen aanrechtblad is het dan ook noodzakelijk dat u deze in acht neemt en uw keuze zorgvuldig overweegt. Zo krijgt u later geen spijt krijgt van uw aanschaf. Vanuit een transparante visie willen specialisten vaak de nadelen van een betonnen aanrechtblad graag met u delen om u te helpen bij het maken van de juiste beslissing.

Een eerste belangrijk nadeel van een betonnen aanrechtblad is het gewicht. Betonnen aanrechtbladen zijn zwaar, zeker wanneer u van plan bent ze zelf te maken. Tevens bestaat de kans dat een betonnen aanrechtblad (of de fundering eronder) hierdoor sneller breekt. Daarom raden wij u aan om met een specialist contact op te nemen, zodat ze u kunnen inlichten over de mogelijkheden van een nieuwe techniek: lichtgewicht beton.

Als tweede nadeel is het belangrijk om te weten dat beton een materiaal is dat van nature poreus is. Dit zorgt ervoor dat het snel vloeistoffen opneemt. Een betonnen aanrechtblad kan, zonder de juiste behandeling en bescherming, dan ook vlekgevoelig zijn en gevoelig voor bijtende stoffen. Gelukkig is dit door het juiste onderhoud zeer goed te voorkomen.